Bilgisayar Temizleme Programı

Bilgisayar temizleme programı ile bilgisayarınızda mevcut olan bütün fazlalık dosyalardan kurtulabilirsiniz. Fazlalık dosyalardan kastedilmiş olan, internete girdiğinizde bir sayfayı açarken sayfada mevcut olan bütün resimler ve yazılar otomatik olarak bilgisayarınızın geçici belleğine kaydedilmektedir. Kaydetme sebebi bir gizlilik içermemekte, içeriğin görüntülenmesi için gereklidir. İnternet sayfasından çıksanız dahi çoğu dosya bilgisayarınızda kalacaktır.

Bilgisayar temizleme programı, bilgisayarınıza kurmuş olduğunuz ve daha sonradan kaldırdığınız programlarınızdan arta kalanların da temizlenmesine yardımcı olacaktır. Kullanımı çok basit olan bilgisayar temizleme programı, bilgisayarınızın hızını arttıracak ve özel bilgilerinizin korunmasını sağlayacaktır. Internet Explorer, Firefox, Opera veya Safari gibi internete girme araçları girmiş olduğunuz her siteyi kaydetmekte ve ön belliğine almaktadır. Banka şifreleri, mail şifreleri veya üye olduğunuz herhangi bir sitenin üye giriş şifreleri bilgisayarınızda saklanmaktadır. Bu şifreler çok basit şekilde programlanmış trojen ve virüsler tarafından kolaylıkla tespit edilip, karşı tarafa aktarımı mümkündür. Bu tür mağduriyetlere sebep vermemek için bilgisayar temizleme programının kullanımı zorunlu hale gelmektedir.

Bilgisayar temizleme programı işletim sisteminizde mevcut olan ve regedit olarak adlandırılan kayıt defterinin de temizlemesini sağlayarak bilgisayarınızı daha hızlı ve stabil hale getirecektir. Regedit program kurulumları esnasında programların çalışması için gerekli olan anahtar dosyalarının saklandığı yerdir. Programı bilgisayarınıza kurup, tekrardan kaldırdığınızda mutlaka o programa ait verilerden bazıları regedit bölümünde saklı olarak kalacaktır. Bu gereksiz anahtarlardan kurtulmanın yolu da bilgisayar temizleme programıyla bilgisayarınızın temizlenmesini sağlamaktır.

Kullanımı çok basit olan bilgisayar temizleme programının birkaç ayardan sonra tek tıklamayla bilgisayarınızda mevcut bütün gereksiz verileri kolaylıkla silebileceksiniz. Bilgisayarda olmazsa olmaz programlardan biridir. Otomatik tamamlama formlarını da silerek aramış olduğumuz içeriğin saklı kalmasını sağlar. Örnek verecek olursak, Google arama motorunda Yandex kelimesini aradınız. Daha sonra farklı bir arama yapmak için google a geri döndüğümüzde daha önceden arama yapmış olduğumuz Yandex kelimesinin orada yazılı olduğunu görürüz. Daha önceden arama yaptırmış olduğumuz ve bilgisayarımızda bir daha arama motorunda görmek istediğimiz içerikleri temizlemek için bilgisayar temizleme programını kullanabilirsiniz.

Bilgisayarınızın açılış hızında da farklılık yarattığını göreceksiniz. Programın araçlar bölümünde başlangıç ayarlarından bilgisayarınızın açılışı esnasında açılmasını istemediğiniz programın başlangıç girdilerini iptal ederek bilgisayarınızın çok daha hızlı açıldığını gözle görülür bir şekilde fark edeceksiniz.




Seçeneklerde bulunan bütün maddeleri işaretleyerek (Boş alanı temizleme hariç) Temizliğe Başla tuşuna basarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Anlatımı sitemizde bulunan paylaşım butonlarından değerlendirir ve paylaşırsanız memnun oluruz. Doğru bilgilere herkesin ulaşabilmesi umuduyla…

Yorumlar