Teknoloji

Teknoloji mevcut durumu olumlu yönde geliştirmek için kullanılan alet, makina, bilgisayar, yazılım, donanım, el sanatları, organizasyon yönetimi gibi kavramların bir araya gelmesiyle ortaya çıkan sonuçtur. Her geçen gün teknolojinin kullanım alanları çoğalmakta ve buna dayalı olarak etkin kullanım için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulmaktadır. Cep telefonu, araba, bilgisayar, televizyon, müzik çalar, saat, aydınlatma, alarm, klima vb. bir çok eşyanın etkin kullanımı için yeterli seviyede bilgi sahibi olunması gereklidir.


Cep telefonundan örnekle , günümüzde öne çıkan cep telefonu işletim sistemleri Windows Mobile, Android, iOS ve Symbian'dır. İçersinde az önce belirtilen işletim sistemlerinden birisi yüklü olan cep telefonunu etkin bir şekilde kullanımı için işletim sisteminin içeriği iyi bilinmelidir. Bu tür cep telefonlarının kullanım alanları konuşmak, mesajlaşmak ve internet kullanımından öteye gidilememektedir. 3G, GPS, Bluetooth, Pusula içersinde dahili olarak bulunan bu telefonların daha etkin kullanımı için yazılımsal ve donanımsal açıdan bilgi seviyemizi arttırmamız gereklidir. Geniş bilgi birikimi, mevcut teknolojik aletlerin etkin kullanımına, hasar oranının azalmasına, başkalarına ihtiyaç duymadan çözüme ulaşabilmeye, maddi ve manevi yönden tasarruf sağlanmasında etkili olacaktır.

Araba, cep telefonu veya bilgisayar arızalarında ilk akla gelen tamircidir. Oysa ki çoğu teknolojik alet arızanın ne olduğunu size bildirmektedir. Örneğin Opel bir arabanın arıza lambası yandığında gaz ve fren pedalına basılı tutarak kontağı çevirdiğimizde ekranda arıza kodunu vermektedir. Iphone marka bir cep telefonu güneşte kaldığında ısındı diye bildirmektedir. Bilgisayarınızda oluşan herhangi bir arızanın sebebi kolaylıkla internet ortamından öğrenilebilmektedir. Fakat kolayımıza gelen maddi ve manevi yönden kendimizi sıkıntıya sokarak, öğrenme, araştırma ve geliştirme yetilerini kaybederek kısır döngüde çözüm aramaktır.

Etkin bilgi birikimi sizi daha güçlü yapacak, arızaların tamiri için harcamış olduğunuz zamanı size geri verecek, aileniz, sevdiklerinizle daha fazla zaman ayırma imkanı sunacak, ulaşmak istediğiniz bilgiye daha kısa sürede ulaşmanızı sağlayacak, acil durumlarda hayatınızı veya sevdiklerinizin hayatını kurtaracaktır.

Teknoloji bir yaşam tarzıdır, geleneklerden kurtulup gündemi takip ederek dünyaya ulaşmak sizlerin elinde. Daha konforlu, etkili ve yaşam dolu bir hayat teknolojinin etkin kullanımdan geçmektedir.

Yorumlar