EKRAN KARTI

EKRAN KARTI bilgisayarınızın performansını etkileyebilecek en önemli donanımlardan bir tanesidir. Bilgisayar performansını etkileyen diğer donanımlar ise İŞLEMCİ ve RAM dir. Harddisk boyutu performansı fazla etkilememekle birlikte büyük boyutlu harddiskler dosyalarınızı depolamanız açısından faydalı olacaktır.

Windows 7 işletim sistemi yüklü olan bilgisayarınızda kart modelini ve performansını öğrenmek için masa üstünde sağ tuşa basarak Ekran Çözünürlüğü nü açıyoruz.


Çıkan ekranın sağ altında bulunan Gelişmiş Ayarlar bölümünü açıyoruz.

Karşımıza gelen ekran "Ayrılmış Video Belleği" bölümü ekran kartınızın mb olarak performansını size gösterecektir.


Günümüzde piyasada mevcut olan ve önde gelen kart modelleri ATI RADEON ve NVIDIA markaları olan ekran kartlarıdır. Ekran kartı karşılaştırmalarında istediğiniz performansa uygun ekran kartı modelini bulabilirsiniz. Toplam Kullanabilir Grafik Belleği olarak gösterilen bölümde ekran kartınızın maksimum kaç megabyte a kadar çıkabileceği gösterilmektedir. Bu bilgisayarınızda mevcut olan ram den kullanarak bu seviyeye çıkabilir anlamına gelmektedir.

Bazı ekran kartları günümüz teknolojisi olan 3D ( üç boyutlu ) olarak piyasaya sunulmaktadır. Televizyon seçimi yaparken 3D ( üç boyutlu ) olmasını düşünmeden eğer bilgisayarınızın kartını destekliyorsa bilgisayarınızı HDMI kabloyla televizyona bağlayarak 3D ( üç boyutlu ) televizyon keyfini yaşayabilirsiniz. Üç boyutlu gözlükler piyasada satılmaktadır. Kaliteli üç boyutlu görüntü için kaliteli bir gözlük alarak film ve oyun keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

Ekran Kartı Marka Önerileri

Günümüz itibariyle en iyi ekran kartı; 

MSI GTX 970 Gaming 4G : MSI GAMING Ekran kartları kutudan çıkar çıkmaz size en üst seviye performansı verir. Daha önceden en uygun frekans için ayarlanmış modellerimiz ve kullanımı kolay hız aşırtma aracımız Gaming App ile oyunlarda yüksek performansın keyfine varırsınız. İçiniz rahat olsun, MSI Gaming App ile yapılan tüm hız aşırtmalar GARANTİ ALTINDADIR. Performansınız en üst seviyede, şimdi hemen satın alın ve kazanmaya başlayın!

İngiltere'nin ünlü donanım sitesi Bit-tech'in yaptığı karşılaştırmalı testte MSI GTX 970 Gaming 4G, 100 üzerinden 93 Puan ile diğer tüm rakiplerini geride bırakarak BİRİNCİ olmuştur.

4K oyunlar için en iyi grafik kartı;

Nvidia GeForce GTX 980 Ti : GPU'ların dünyasında en güçlü iki harf. Amiral gemimiz olan oyun grafik işlemcisi - GeForce GTX 980 - ile bir araya geldiğinde yeni seviyelerde performans ve olanaklar sağlar. Çığır açan NVIDIA Maxwell™ mimarisi ile hızlandırılan GTX 980 Ti, olağanüstü bir 4K ve sanal gerçeklik deneyimi sunar.

En uygun fiyatlı ekran kartı;

AMD Radeon R9 380 : Diğer ekran kartlarına nazaran bir tık aşağıda olsa, ihtiyacınızı tamamen karşılayacaktır.

Yorumlar