Harddisk Bölme

Harddisk bölme işlemi Windows 7 ile birlikte artık daha kolay. Masaüstünüzde bulunan Bilgisayar simgesini sağ tuşla açıyoruz ve yönet seçeneğine basıyoruz. Karşımıza çıkan ekranda Depolama bölümünden Disk Yönetimini seçiyoruz. Disk Yönetimini seçtiğimizde karşımıza daha önceden bölümlenmiş harddisk parçalarını göreceğiz. Daha önceden harddisk bölümlenmemişse tek parçadan oluşan C:> sürücünü göreceğiz. Burada C:> sürücüsünün üzerine gelerek sağ tuşla açıyoruz. Birimi küçült veya genişlet seçeneğiyle istediğiniz boyutta yeni bir bölüm oluşturabilirsiniz.

Harddisk daha önceden bölümlenmiş fakat Bilgisayar bölümünde göremiyorsanız sürücüye harf atanmamıştır, sürücü biçimlendirilmemiştir veya virüs nedeniyle sürücünün başlangıç bölümü silinmiş olabilir. D veya E sürücüsü sebepsiz yere kaybolmuş olabilir. Bundan dolayı Bilgisayar bölümünde aslında mevcut sürücüyü göremeyiz. Sürücüye harf atanmamışsa veya sürücü biçimlendirilmemişse az önce bahsedilen yöntemi kullanarak sorununuzu çözebilirsiniz. Fakat virüs nedeniyle sürücü kaybolmuşsa dikkatli olmak gerekiyor. Sürücüyü kurtarmaya çalışırken bütün bilgilerinizi kaybedebilirsiniz.

Mini Tool Partition Magic programı harddisk problemini basit bir şekilde çözmenize yardımcı olacak ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir programdır. Kolaylıkla programı kullanarak harddisk bölme işleminizi yapabilirsiniz.

Yorumlar