Bilgisayarı Güvenli Modda Açma

Bilgisayarı güvenli modda açma, bilgisayarınızla ilgili problemleri gidermek için kullanılan, işletim sisteminin bir nevi kurtarma bölümüdür. Bilgisayarı güvenli modda açma işlemiyle sürücülerinizi ve başlangıçta çalışan programları engellemiş olursunuz. Bu sayede eğer Bilgisayarın başlamasıyla birlikte herhangi bir virüs de çalışıyorsa, virüsü çalıştırmadan silmenize yardımcı olacaktır.

Bilgisayarı güvenli modda açma için Bilgisayarı yeniden başlatın. BIOS ekranı geçer geçmez; F8 tuşuna basmaya başlayın. Yani metin ekranı görünüp kaybolduğunda (metin ekranı bellek sınaması, BIOS satırları ve diğer satırları içerir), F8 tuşuna basın. F8 tuşuna ne zaman basacağınızı belirten bir yazı olabilir. Bilgisayarı açılışta F8 tuşunu basılı tutarak açın (Bazı makineler F8 yerine F5 veya F2 ile de açılabilir). Uygun Güvenli Mod seçeneğini vurgulamak için ok tuşlarını kullanın ve ENTER’ a basın.

Eğer ki USB klavye kullanıyorsanız bilgisayar açılırken DEL tuşuna basın ve BIOS ‘u giriş yapın. BIOS ‘tan " USB Keybord " seçeneğini bulun ve " disable " olan seçeneği " enable " yapın. Kaydederek BIOS ‘tan çıkış yapın. Artık klavyeniz açılışta çalışacak, bilgisayarınız yeniden açılırken F8 tuşuna basın ve güvenli moda geçin.

Herhangi bir nedenden dolayı F8 tuşu ile başlatamadıysanız;
Bilgisayar normal açıkken Başlat > Çalıştır > msconfig komutu verin. Karşınıza çıkan pencereden "Boot.ini" seçeneğine gelin. SAFEBOOT seçili olsun ve uygula deyin. Bilgisayarı yeniden başlatmak isteyecek ve başlarken kendiliğinden güvenli modda başlayacak. Güvenli modda işiniz bitince yine aynı şekilde çalıştıra msconfig yazarak çıkan pencere işaretlediğiniz SAFEBOOT seçeneğindeki işareti kaldırmanız yeterli olacaktır.


Her şeye rağmen bilgisayarı güvenli modda açma işlemini gerçekleştiremiyorsanız bilgisayarınıza güvenli modda açma işlemini engelleyen bir virüs bulaşmıştır. Bilgisayarınızda mevcut yüklü olan antivirüs yazılımınız bu virüsü tespit edemiyor olabilir. Başlangıçta çalışan virüs programlarıyla bu probleminize çözüm bulabilirsiniz fakat çok daha basit ve bedava bir yöntem olan Windows Safe Mode Fixer adlı ufak ve ücretsiz bir yazılım ile probleminizi çözebilirsiniz. Windows 7, Windows Vista ve Windows XP için geliştirilmiş olan bu yazılımı çalıştırıp "Fix" düğmesine tıklamak güvenli moda geçebilmek için yeterli.

Anlatımı sitemizde bulunan paylaşım butonlarından değerlendirir ve paylaşırsanız memnun oluruz. Doğru bilgilere herkesin ulaşabilmesi umuduyla…

Yorumlar

  1. çok teşekkürler kaç gündür uğrasıyorum . ve sonucuna ulaştımmm :)

    YanıtlaSil
  2. Peki bilgisayar açamazken fix düğmesine nasıl basacağız. benimki laptop komut sistenine nasıl geçeceğim

    YanıtlaSil
  3. Oğuz Kaaannnn8 Temmuz 2016 18:36

    Abi bana yardim eder misin

    YanıtlaSil
  4. Ekran mavi dat-file-system yazıyor hiç bir türlü güvenli kipede giremiyorum kendini mavi ekranda acıp yeniden başlatıyor ne yapmalıyım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder