Barkod Okuyucu

Barkod okuyucu sorgulama sistemi programı sayesinde kolaylıkla ürün girişi ve çıkışı yapabilir, stokunuzu izleyebilir ve azalmakta olan ürünlerinizin takibini yaparak sipariş bölümünüze ekleyebilirsiniz.


Karekod Okuyucu günümüzde yerini hızla almıştır. Çoğu alışveriş merkezlerinde, özellikle hava alanlarında Karekod Okuyucu kullanıma geçmiştir. Elinize almış olduğunuz herhangi bir malzemenin hangi ülke tarafından üretilmiş olduğunu hiç merak ettiniz mi? Ürünün hangi şirkete ait olduğunu, şirketin nerede bulunduğunu ve nasıl ulaşabileceğinizi hiç düşündünüz mü?

Barkod okuyucu sorgulama sistemi programı malzemenin yalnızca barkodunu okutarak size ürünle ilgili güvenilir malzemenin tamamını sunmaktadır.

Barkod, çubuk kod ya da çizgi im, verilerin görsel özellikli makinelerin okuyabilmesi için çeşitli kodlama yöntemleriyle sunulmasıdır.

Orijinal olarak barkod, veriyi paralel çizgilerin genişlikleri ve boşlukları arasında saklardı, ama günümüzde noktasal şekiller, iç içe daireler ve görüntü içinde gizli şekiller gibi farklı türlerde de görülebiliyorlar.

Barkod okuyucu sorgulama sistemi programı olarak da adlandırılan optik okuyucular ile okunabilir veya özel yazılımlarla görüntü içinden taranabilir. Barkod bilgisayara veri girişinin doğruluğunu ve hızını artıran Otomatik Tanıma Veri Toplama uygulamalarında geniş bir kullanım alanı bulmaktadır.

Geleneksel olarak barkod kodlaması sadece rakamları sembolize ederken, yeni sembolojiler tüm ASCII karakter setine büyük harf ve daha fazlasını eklemiştir. Basit barkodların ihtiyaç duyduğu alana daha fazla bilgi sığdırma gereksinimi çizgiler yerine kare hücreleri içeren (bir tür İki boyutlu barkod) matrix kodların geliştirilmesine sebebiyet vermiştir. İçiçe kodlar iki boyutlu ve tek boyutlu kodların karışımıdır ve geleneksel tek boyutlu sembolojiyi birden fazla satır içerecek şekilde bir çerçeve içinde yeniden boyutlandırma işlemidir.

Örneğin; bir markette ürünün üzerinde bulunan barkod çizgileri ürünün fiyatı ve ürünün detayı hakkında bilgi içermez. O bir referans numarasıdır. Ürün, marketin bilgisayarına bu referans numarası ile tanıtılmıştır. Ürünle ilgili fiyat ve diğer bilgiler marketin bilgisayarına girilmiştir. Ürüne ait bilgi istendiğinde referans numarası bilgisayara gönderilir. Bilgisayarda ürün hakkındaki detaylı bilgiyi gönderir. Bu yöntemde ürünün fiyatı değiştiğinde sadece bilgisayardaki fiyatı değiştirmek yeterli olacaktır.

Barkod okuyucu sorgulama sistemi programı kartınızın arkasında mağaza için barkod bulunuyorsa, bu numaranın küçük fontla basılmış ilk basamağını girip en son basamağı girmeyiniz. Aşağıda bir örnek bulabilirsiniz.

Barkod okuyucu sorgulama sistemi programı numaranızı bilmiyorsanız aşağıdaki linklerden durumunuza uygun olanını izleyerek öğrenebilirsiniz. Barkod kullanılması gereken her işlemde PIN bilgisi de sorulacağından, yukarıdaki bölümü de okumanızı rica ederiz.

Anlatımı sitemizde bulunan paylaşım butonlarından değerlendirir ve paylaşırsanız memnun oluruz. Doğru bilgilere herkesin ulaşabilmesi umuduyla…

Yorumlar