Bilgisayar Toplama

Bilgisayar toplama için öncelikle CPU, Anakart, Bellek – Ram, Hard Disk, Ekran Kartı, Monitör, Kasa, Yazıcı, Klavye / Mouse, Yazılım, DVD / Blue-ray, Kart Okuyucu, Kasa – PSU, Overclock ve Soğutma, Webcam, Ses Sistemi, Network / Ağ Ürünleri, Hard Disk – SSD gibi bilgisayarın çevre bilimlerini yani parçalarını yakından tanımamız gerekmektedir. Kısaca bahsetmek gerekirse;

CPU: “Central Processing Unit” tümcesinin kısaltmasıdır. Yani "Merkezi İşlem Birimi" dir. İnsan olarak değerlendirdiğimizde beynimize tekâmül etmektedir.


Anakart: Bilgisayarın tüm parçalarını üzerinde barındıran ve bu parçalar arasındaki iletişimi sağlayan elektronik devredir.


Bellek – Ram: Bilgi depolama üniteleridir.


Hard Disk: Verilerimizi kalıcı olarak saklamak için kullanılan bir saklama birimidir.

SSD: “Solid State Drive” kısaltması olan SSD ‘nin Türkçe anlamı Katı Hâl sürücüsüdür. Veri depolamak için geliştirilmiş mekanik disklerin yerini alacak veri depolama aygıtıdır.


Ekran Kartı: Bilgisayar ekranındaki bütün yazı ve grafiğin oluşturulmasında işlemci ile ekran arasında görev yapan dönüştürücülerdir.

Monitör: Monitör, görüntü sergilemek için kullanılan elektronik ya da elektro-mekanik aygıtların genel adıdır.

Kasa: Bilgisayar kasası, içine yerleştirilecek olan bilgisayar bileşenlerini dışarıdan gelebilecek fiziksel darbelere karşı korur, elektriksel olarak yalıtır, sahip olduğu fanlarla içerideki sıcak havayı dışarı atar. İçinde 1 tane anakart takma tepsisi, güç kaynağı yuvası, birkaç tane 5.25" ve 3.5" luk yuvalar mevcuttur. Buralara sabit disk ve CD-ROM sürücü gibi aygıtlar yerleştirilir, arka tarafında soket boşlukları vardır.

Bilgisayar meraklıları tarafından az bilinen (monitör hariç) çevre birimlerinin kısaca açıklamasını yapmaya çalıştık. Bilgisayar toplama sitelerinde birçok anlatım mevcuttur fakat tam olarak kullanıcılara hitap edememektedir. En yalın haliyle, en basit şekilde sizlere bilgisayar toplama işlemini anlatmaya çalışacağız.

Farklı anlatımlarda bilgisayar toplama video, bilgisayar toplama resimli anlatım, pc toplama, bilgisayar nasıl toplanır, bilgisayar toplama programı gibi konular mevcuttur. En basit şekilde size bilgisayar toplamanın nasıl yapıldığını anlatalım.

1. Önce işlemciyi seçmelisiniz. İşlemciyi seçtikten sonra seçmiş olduğunuz işlemciye uygun anakartı seçin.
2. Anakartı seçtikten sonra seçmiş olduğunuz anakarta uyumlu ram seçebilirsiniz.
3. Harddisk ve ardından ekran kartı seçeceğiz.
4. Anakartların tümünde hem ethernet kartı hemde ses kartı mevcut olduğu için ethernet kartları ve ses kartları pasif durumdadır. Ama harici bir ses kartı ve ethernet kartı istiyorum diyorsanız onları ayrıca seçmelisiniz.
5. Bilgisayarınız için kasa ve monitör seçeceğiz.
6. Daha sonra optik okuyuculardan seçin.
7. En son modem, tv kartı, klavye ve mouse seçin.


Anlatımı sitemizde bulunan paylaşım butonlarından değerlendirir ve paylaşırsanız memnun oluruz. Doğru bilgilere herkesin ulaşabilmesi umuduyla…

Yorumlar

  1. çok eksik bir anlatım olmuş, işlemcinin soket türü desteklediği ram miktarı ram frekansı, anakartın desteklediği ram miktarı frekansı bunlara değinilmeliydi, nerden bulunur bu soket türü nerden öğrenilir, nasıl eşleştirme yapılır anlatılmalıydı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder