TBM Arttırma

TBM Arttırma, TBM Adsense, Adsense TBM Yükseltme konuları google adsense kullanıcıları için çözüme tam olarak ulaşamamış kavramlardır. Tecrübeler aktararak TBM Arttırma, TBM Adsense, Adsense TBM Yükseltme konuları hakkında bilgi vermeye çalışalım.

TBM Arttırma (Tıklama Başı Maliyet) artırmak için neler yapmalıyız?

Çok iyi yazılar, bloglar hazırlamanıza rağmen google adsense gelirlerinizin düşük olmasından sıkılmış olmalısınız. Bu yazıyı aradığınıza göre google adsense gelirlerinizin tıklama başına 0,10 TL. den düşük olduğunuza eminiz veya çok daha fazla kazanç sağlamak istiyorsunuz.

Tıklama başına 0,10 TL. kazanç kötü değil fakat küçük çalışmalarla gelirlerinizi arttırabilirsiniz. Aşağıda verilen ipuçları ardından, % 400 oranında AdSense kazancınızı artırabilirsiniz. Evet, doğru okudunuz, Adsense kazanç ipuçları ile gelirinizi dörde katlayabilirsiniz. Adsense TBM Yükseltmenin bir çok yöntemi vardır;

Niche - Adsense TBM Yükseltme için çok önemlidir.

Niche, kelime anlamı olarak “hücre, mevki, uygun yer” anlamına gelir. Fiil olarak ise “uygun yere koymak” anlamını karşılar. Fakat “niche” kelimesinin hayatımıza asıl girişi, reklamcılık dünyasında ve Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) alanında da bu terime sıkça rastlamamızla başlar. Niche kelimesi “Niş” olarak okunur.

Niche, google adsense gelirinizde TBM arttırma için önemli rol oynamaktadır. Oyun ve eğlence kelimeleri genelde düşük TBM sağlar. Diğer konuların TBM değerleri yüksektir.

TBM arttıracak bazı konular;
  • Kilo Kaybı

  • Güzellik

  • Teknik

  • Seyahat

  • Eğitim

  • Bunların yanında yüksek gelir elde edeceğiniz kelime bulmalısınız.
Trafik - Trafik nereden geliyor?

Siteniz, Asya ya da Afrika çok fazla trafik alır ise, düşük TBM oranı almaktadır. Siteniz ABD, Kanada ve Avrupa'dan yüksek trafik alırsa, o zaman TBM Adsense yükselecektir.

Bu nedenle, AdSense TBM arttırma için yukarıda bahsedilen ülkelerden daha fazla trafik almak gerekmektedir. Bunu sağladığınız taktirde gelişimi fark edeceksiniz.

PageRank - Belirsiz?

PageRank, adsense TBM etkilediği, herhangi bir yöneticisi tarafından kanıtlanmamıştır ama önemli bir teoridir.

Reklam verenler reklamlarının kaliteli ve tıklanan, aranan sitelerde yayınlanmasını isterler. Bir sitenin kalitesi Google PageRank ile ölçülür, bu nedenle Pagerank ölçümünün Adsense TBM üzerinde büyük bir etkisi olabileceği değerlendirilmelidir.

Genel olarak Pagerank 4 ve daha üstü olan siteler kaliteli olarak değerlendirilir. Bu yüzden ilk hedeflerden bir tanesi dörde ulaşmak olmalıdır.

PageRank yükseltmek için ise diğer kaliteli sitelerden sitenize “dofollow” linkler sağlamaktır.

Reklam Yerleşimi – Üst Kısım (Header)

Bir web sayfasında üst kısma reklamlarınızı koyarsanız, ziyaretçileri reklamlara odaklamada başarılı olma ihtimali yükselecektir. Adsense algoritması sayfanızın üst kısmına telif hakkı olan reklamları yerleştirir. Reklamlarınızı alt satırlara üst kısma yerleştirmek fayda sağlayacaktır.

Reklam sayısı – Ne kadar fazla reklam, o kadar gelir mi?

Adsense bir web sayfasında 3 tane reklama uygun olarak bakmaktadır. Eğer adsense ücretli üyeliğiniz varsa dilediğiniz kadar reklam koyabilirsiniz.

Sayfanızda ne kadar az reklam koyarsanız TBM artacaktır. Bunun nedeni adsense algoritması sayfanızın içeriğine göre reklam belirlemektedir. Alakalı reklam bulmakta zorlandığı takdirde alakasız reklamlar koyarak TBM düşmektedir.

Metin ve Resim Reklamları aynı anda kullanılmalı mı?

Adsense yöneticileri reklam verenlere rekabeti arttırmaları için resim ve metin reklamları kullanmalarını önermektedir. Bu yüzden reklam yayınlayanlar olarak resim ve metin reklamlarını aynı anda kullanmak fayda sağlayacaktır.

Site Performansı

Son zamanlarda Adsense sitelerin hız ve performanslarına dereceler vermek için panoya bazı yeni özellikler ekledi. Eğer blog veya web sitenizin performansını artırabilirsiniz daha yüksek ücretli reklam almak mümkün olabilir.

Sonuç

Tecrübe hayatta yenilen kazıkların bileşkesi derler. Kimsi tecrübeyi yaşayarak öğrenir, kimisi ise etrafında yaşanan olaylardan ders çıkartarak. Gelin biz tecrübelerimizi paylaşarak arttıralım. TBM Arttırma, TBM Adsense, Adsense TBM Yükseltme konuları ilgili tecrübe aktarımlarınızı yapabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Tşk. çok yararlı bir konuda güzel bir yazı..

    YanıtlaSil
  2. boş işler müdürü31 Ocak 2015 02:47

    Kesinlikle çok faydalı bilgiler. Teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler gayet faydalı bir yazı olmuş. Benimde söyleyebileceğim şey metin reklamlarının daha faydalı olduğunu gördüm ve tecrübe edindim deneyebilirsiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder