En İyi Wordpress Eklentileri

En İyi Wordpress Eklentileri, SEO Eklentisi, Anket Eklentisi ve diğer Popüler Wordpress Eklentilerini sitemizde detaylı olarak bulabilirsiniz. Sizler de En İyi Wordpress Eklentileri, SEO Eklentisi, Anket Eklentisi ve diğer Popüler Wordpress Eklentilerini sitemizde yayınlamak üzere paylaşıma sunabilirsiniz. Şimdi  En İyi Wordpress Eklentileri, SEO Eklentisi, Anket Eklentisi ve diğer Popüler Wordpress Eklentileri ile ilgili maddelerden bahsedelim.

1. External Links Wordpress Eklentisi

- Yazı ve yorumlardaki, hatta tercihe bağlı olarak tüm sitedeki dış bağlantılara nofollow etiketi verir.

- Dış bağlantıların başına, dış bağlantı olduğuna dair bir icon koyar (tercihe bağlı)

- Dış bağlantıların yeni pencerede açılmasını sağlar (tercihe bağlı)

Eklentiyi External Links adresinden indirebilirsiniz. Eklenti Kurulumu başlıklı yazımda, bu eklentiyi nasıl kuracağınıza dair detaylı anlatım mevcuttur. Eklentiyi kurup etkinleştirdikten sonra, admin panelimizden Ayarlar > External Links sekmesine tıklayalım.

Karşımıza bu şekilde ayar paneli çıkacaktır. Şimdi buradaki seçeneklerin ne olduğuna bakalım:

Apply Globally: Seçtiğiniz takdirde ayarlar tüm site için geçerli olacaktır. Seçmezseniz sadece yazı ve yorumlarda geçerli olacaktır.
Add Icons : Dış bağlantı iconu ekler.
Add Nofollow : Dış bağlantılara nofollow etiketi ekler
Open in New Windows : Dış bağlantıların yeni pencerede açılmasını sağlar.

2. Favicon Switcher Wordpress Eklentisi

Favicon, web sitelerdeki Sayfa Başlığının ve Url’sinin önünde görünen 16×16 boyutlarında bu kimi zaman bir harf kimi zaman bir resim kimi zaman ise bir logo olabiliyor, sık kullanılanlar listesinde de faviconları görebilirsiniz, site sahipleri bu faviconlar ile sitelerini daha zengin gösterebilirsiniz bu iconlar kullanıcıların da hoşuna gidiyor sitemizi diğer sitelerden ayıran özelliklerden birisidir.


Favicon, web siteleri için bir kalite göstergesidir. Özellikle sitelerin, kullanıcıların aklında kalması için sitenin logosu kadar etkili bir özelliktir. Yeni web teknolojilerinde, orataya çıkan favicon özelliği, web teknolojilerinin seo ya etkisi açısından da kullanılması gerekmektedir. Daha çok seo daki önemi; kullanıcılar açısından hatırda kalmayı sağlaması sebebiyle, seo ya da dolaylı etkisi vardır.

3. GD Star Rating Wordpress Eklentisi
  1. Bu eklenti sayesinde sayfalarınızın veya yazılarınızın okuyucular tarafından derecelendirilmesini görebilirsiniz.

  2. Fare ile üzerine gelindiğinde görsellik açısından güzel bir animasyon eklenmiştir.

  3. Google Rich Snippets'ı destekler. Kullanıcılar tarafından verilen puanlar, google aramalarında çıkacaktır.

  4. Özel şablon etiket / fonksiyonu mevcuttur .

  5. Gelişmiş ayarlar sayfasından istediğiniz şekilde eklentiyi yapılandırabilirsiniz.

  6. Nerede derecelendirme gösterileceğini seçebilirsiniz. Bu ana sayfa, arşiv, mesaj, sayfaları veya istediğiniz herhangi bir yer olabilir.

  7. Kısa kod yazmadan otomatik olarak eklenti sayfanızda görsel olarak yer alacaktır.

  8. Tek bir sayfada binlerce derecelendirmeye mi sahipsiniz? Endişeye gerek yok, hepsi tek bir istek olarak getirilecektir.

  9. Aynı ip den gelen oylamaları kısıtlayabilirsiniz. başına oylamalar engelleyebilirsiniz.

  10. Yerleşimi seçin. Sol üst, sağ üst, sol alt veya sağ alt.

  11. Sık mesajları ve dizeleri ayarlayın.

  12. Kendi görüntülerinizi seçin.

  13. İstediğiniz zaman yıldızlı miktarını değiştirebilirsiniz. Standart 5'tir.

  14. Her mesaj ya da sitenin tamamı için derecelendirme sıfırlayın.


4. Google Publisher Plugin Wordpress Eklentisi

Google geçtiğimiz günlerde WordPress kullanıcıları için Google reklamlarına ve Web Yöneticisi araçlarına erişebileceği ücretsiz bir eklenti yayınladı.

Bu eklenti ile AdSense reklamlarınızı sitenize kodlar ile uğraşmanıza gerek kalmadan kolayca ekleyebilir ve sitenizi AdSense reklamlarına entegre şekilde düzenleyebilirsiniz. Bunların yanında sitenizdeki yazılarınızın Google arama motorundaki görünürlüğünü deneyebilir ve Google Publisher Plugin eklentisi ile sitenize herhangi bir meta kodu veya html dosyası yerleştirmeden sadece bir tıklamayla sitenizi Google Webmaster Tools da onaylayabilirsiniz.

Eklenti henüz beta aşamasında olduğu için kullanılabilecek Google ürünü sayısı bunlarla sınırlı. Ama yakın zamanda daha fazla Google ürünün eklentiye dahil edileceği söz konusu.


5. Google XML Sitemaps Wordpress Eklentisi

  1. Tüm wordpress sürümlerine eklenebilir.

  2. Hiç bir PHP bilgisi gerektirmez.

  3. Priorities gibi tüm özellikleri webmaster tarafından kontrol edilebilir.

  4. Türkçe dil desteği.

  5. Sitenizde bulunan tüm sayfalar için, otomatik sitemap oluşturur.

  6. Yorumların sayısına göre, her yazı için bir öncelik hesaplar.

  7. Sıkıştırılmış bir xml dosyası gibi, statik bir xml dosyası oluşturur ve daha bir çok özellik.


6. Optimize Database after Deleting Revisions Wordpress Eklentisi
Bu eklenti sayesinde “Tek Tıklamayla” WordPress Veritabanı Temizleyip Optimize edebilirsiniz.

Ana Özellikler
  1. Sayfa ve mesajlarınızın düzenlenmesi esnasında otomatik olarak kaydedilen gereksiz kayıtları silebilirsiniz. (İsteğe bağlı olarak en son revizyonlar bir 'X'-miktar tutabilir.)

  2. Çöpe atılan mesajları, sayfaları ve açıklamaları silebilirsiniz. (isteğe bağlı)

  3. İstenmeyen açıklamaları silebilirsiniz. (isteğe bağlı)

  4. Kullanılmayan etiketleri silebilirsiniz. (isteğe bağlı)

  5. Optimizasyonlar bir günlük dosyası oluşturur. (isteğe bağlı)

  6. Optimizasyon otomatik olarak günde bir kez, günde iki kez, bir kez saatlik çalıştırmak için planlanmış ya da belirli bir zamanda haftalık (isteğe bağlı) olabilir.

  7. Admin çubuğunda 'Optimize DB (1 klik)' bağlantı (isteğe bağlı)

Ayarlar
Optimize DB Seçenekleri »WP Yönetici Paneli» Ayarlar sayfasından bulabilirsiniz.
Optimizasyonu başlatmak için;
WP Yönetici Paneli »Araçlar Optimizasyonu başlat» Veritabanı optimize edebilirsiniz.
Not: Eğer zamanlayıcı kullanırsanız optimizasyon otomatik olarak çalışacaktır!

7. Permalink Finder Worpress Eklentisi

WordPress permalink bulamazsanız here Finder Plugin algılar. Bu 404 hata üretir önce eklentisi benzer kelimeler ile herhangi bir mesaj bulmaya çalışır.

Bu kötü linkten kelime değerlerden herhangi birini bulmaya çalışan veritabanı üzerinden arama yaparak yapar. Daha çok bir 404 hatası veren daha geri bir doğru sayfaya yönlendirme gönderir, en iyi maç alır ve sonra. Kullanıcılar, aradığınız sayfa göreceksiniz, ve arama motoru robotlarının 301 sayfa aramalarda doğru olarak görünür böylece kendi veritabanları yönlendirme ve güncelleme göreceksiniz.

Bu WordPress Blogger.com hesaplarından dönüşüm sırasında kalıcı gelen “” ve “a” gibi kelimeler kaldırır nerede özellikle yararlıdır. Eskiden bu tür WordPress değil html ve shtml, gibi uzantıları kullanılan göçler için de yararlıdır.

Yapılandırma paneli kullanıcı eklenti eksik bir sayfa bulur nasıl seçmenizi sağlar. Eklenti sonrası için maç sözcük sayısını sayar. Varsayılan olarak, bir iki kelime maç bulundu sayfa yönlendirme neden yeterlidir. Kullanıcı bir kelime maç seçer, özellikle yanlış pozitif, mümkündür. Kelime sayısının artırılması, ancak olası eklenti hiç bir maç bulacaksınız yapar. Eğer arama numaraları ortadan kaldırabilir. Sen “”, “ve”, “kim”, “sen”, vb gibi ortak İngilizce kelimelerin bir listesini, doğru kalıcı bulmakta kabul edilemez olduğunu belirtebilir.

İsteğe bağlı olarak, eklenti blog ana sayfasına index.htm index.html üzerinde hit, ve index.shtml yönlendirir. Bir web sitesi daha önce olmayan bir php ana sayfası kullanıldığında yararlıdır.

WordPress robots.txt, sitemap.xml, crossdomain.xml, favicon.ico ya da icon.png bir 404 hata tespit ederse bir varsayılan sürüm sağlayacaktır.

Eklentisi de isteğe bağlı olarak son birkaç 404 ya da yönlendirmeleri takip eder. Bu sayfa eksik veya 404 hataları neden veya yönlendirmeler zorla tutmak kötü adlandırılır öğrenmek için yararlıdır.

8. Polylang (Çoklu Dil Desteği) Worpress Eklentisi

Polylang Wordpress Eklentisi iki dilli veya daha fazla dili içeren WordPress sitesi oluşturmak için olanak sağlar. Mesajlar, sayfalar, kategoriler ve etiketleri oluştururken bunların her biri için ayrı dil seçeneğini tanımlayabilirsiniz. Bir yazının çevirisinin, varsayılan dilde olup olmadığını seçebilmek isteğe bağlıdır. Polylang otomatik çeviri yapmaz. Profesyonel kişiler tarafından yapılan çevirileri okuyuculara otomatik olarak sunar.

İstediğiniz gibi birçok dilde kullanabilirsiniz. RTL dil komut desteklenmektedir. WordPress dil dosyalarını otomatik olarak indirir ve günceller.

Sayfaları, medya, kategoriler, post etiketleri, menüler, widget ... gibi bir çok aracın çevirisi yapabilirsiniz. Özel post çeşitleri, özel taksonomilerin, yapışkan mesaj ve sonrası biçimleri, RSS beslemeleri ve tüm varsayılan WordPress widget tarafından desteklenmektedir.


9. Share Buttons by AddtoAny Wordpress Eklentisi

WordPress paylaşım eklentisiyle, Facebook, Twitter, Pinterest, Google, Reddit, Tumblr, StumbleUpon, LinkedIn ve 100'den fazla daha fazla paylaşım ve sosyal imleme sitelerinde sayfalarınızı ve yazılarınızı paylaşıma sunabilirsiniz.

Paylaşım Butonları
  • Yeni: Yüzer paylaşım butonları - duyarlı ve özelleştirilebilir, dikey ve yatay

  • Vektör paylaşım butonları (SVG paylaşımı simgeler)

  • Universal Share Button ve Akıllı Menüsü

  • Paylaşım Kiti

  • Özel paylaşım simgeleri

  • 100 servisten fazla bireysel hizmetleri seçimi.

  • 3. parti butonları olan Facebook, Twitter, Pinterest Pin, Google Share Butonu ve Google +1 Butonu ekleyebilirsiniz.

  • Evrensel posta paylaşım kolay Gmail, Yahoo! Mail, Outlook.com (Hotmail), AOL Mail, ve diğer web ve yerel uygulamalar yoluyla paylaşmayı kolaylaştırır.

Yorumlar