Ücretsiz Wordpress Temaları


Ücretsiz wordpress temaları için aranan özellikler SEO uyumlu, adsense veya bütün olarak advertisement (reklam) için geliştirilmiş olup olmadığına bakarız.

Arama motoru optimizasyonu (SEO) yani organik trafik elde edebilmek en önemli araçlardan biridir. Fakat doğru bir şekilde SEO yapabilmenin birinci kuralı sizin için en uygun anahtar kelimeleri seçebilmekten geçer.

SEO çalışmalarınızı ve hatta reklam kampanyalarınızı hangi anahtar kelimeler üzerinden gerçekleştirmeniz gerektiğine karar vermek çok da kolay bir işlem değildir. Üstelik ilk anda sizin için çok cazip görünen bir anahtar kelime belki de aşırı yüksek rekabet ve benzeri nedenlerden dolayı size uygun olmayabilir.

Aradığımız özelliklere uygun olan ücretsiz wordpress temaları bulduğumuzda Türkçeleştirme ile ilgili problemler yaşarız. Ücretsiz wordpress temaları için genel hatalardan biri “Sonraki &arr;” hatasıdır. Google sitemizi indexlerken daki “Sonraki &arr;” şeklinde indexler ve okuyucuya sunar.

Ücretsiz wordpress temalarında “Sonraki &arr;” hatasını gidermek için yazılan adımları doğru şekilde uyguladığınızda probleminiz çözülecektir.

“Sonraki &arr;” Hatasının % 100 Çözümü “Sonraki →”

Sonraki &arr; hatası itinayla hazırlamış olduğunuz sitenizin görüntüsünü bozan düzenleme hatalarından birisidir. Sonraki &arr; hatasının “Sonraki →” olarak düzeltilebilmesi için gerekli aşamalar açıklanmıştır.

Ücretsiz wordpress temalarında Sonraki &arr; hatasını yüklediğinizde fark edeceksinizdir. Wordpress temalarında dil dosyaları mevcuttur. Her dil için iki dosya mevcuttur ve bu dosyaların uzantıları “.PO” ve “.MO” dur. “.PO” uzantılı dosya kullanıcıların temalarını farklı dillere çevirebilmesi için hazırlanmış olan, notepad ile düzenlenebilen bir dosyadır. “.PO” uzantılı dosyada yapmış olduğunuz değişiklikler “.MO” uzantılı dosyada da yapılmadığı takdirde etkisiz eleman olarak kalacaktır. “.PO” uzantılı dosyada yaptığımız değişiklikleri mutlaka “.MO” uzantılı dosyaya dönüştürerek tema klasörünün dil dosyasına atmamız gerekmektedir.

“.PO” uzantılı dosyaları “.MO” uzantılı dosyaya çevirmek için bir çok program ve online site mevcuttur. Öneri olarak PoEdit programıyla düzenleyeceğiniz “.PO” uzantılı dosyanızı http://tools.konstruktors.com/ sitesinden online olarak “.MO” uzantılı dosyaya dönüştürebilirsiniz.

“Sonraki &arr;” hatasını düzenleyelim. &ARR ne demek? İngilizcesi ARROW olan OK’un kısaltmasıdır. Buradaki eksiklik okun hangi yöne bakacağı komutunun verilmemesinden kaynaklanmaktadır. “.PO” uzantılı dosyada “Sonraki &arr;” ifadesini bularak “Sonraki →” olarak düzelttiğimiz takdirde sorun kalkacaktır. Eklemiş olduğumuz ‘r’ right yani sağ anlamına gelmektedir.

Genel olarak ele aldığımızda ücretsiz wordpress temaları beraberinden getiren yazım hatalarını anlatılan şekilde çözebiliriz.

Fikir, öneri ve görüşlerinizi bekliyoruz.

Yorumlar