E-Devlet Askerlik Sevk ( Sülüs ) Belgesi Alma

E-Devlet Askerlik Sevk ( Sülüs ) Belgesi Alma

 1111 sayılı Askerlik Kanunu gereğince:

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her erkek, işbu kanun mucibince (gereğince) askerlik yapmaya mecburdur.

* Askerlik çağı, yoklama devri, muvazzaflık ve yedek olmak üzere üç devreye ayrılır.

* Yoklama devri, askerlik çağının başlangıcından muvazzaflık hizmetinin başlangıcına kadar geçen süredir.

* Bu hizmetler askerlik şubesinden sevk tarihinden başlar.

Hızla gelişmekte olan internet ortamında “Askerlik Hizmetleri” de yerini almıştır. Önceleri Sevk Sülüs belgesi almak için Askerlik Şubelerine gitmek zorunda iken, artık e-Devlet hizmetleri sayesinde, internetten e-Sevk alarak Askerlik Şubesine uğramadan doğrudan birliğinize katılış yapabilirsiniz.

E-Devlet şifresi nereden ve nasıl alınır?

E-Sevk veya sülüs olarak da bilinen belgeyi almak için e-Devlet şifremizin olması yeterlidir. E-Devlet şifresini, kimliğinizle birlikte "PTT"‘ye başvurduğumuzda 2 TL. karşılığında kolaylıkla alabilirsiniz.

PTT'ler hafta sonları kapalı olacağı için ve zaman kısıtlılığı yaşayanlar için, bugüne kadar şifre almamış olanlara ek yöntem olarak "İNTERNET BANKACILIĞI" veya "MOBİL İMZA" yöntemlerini kullanarak da E-Devlet şifrelerini alabilirler.

İNTERNET BANKACILIĞI : Listede belirtilen bankaların birinde hesabı olanlar, internet bankacılığını kullanarak E-Devlet şifresi alabilirler. Bankaların iletişim numaraları listede belirtilmiştir. E-Devlet'e İnternet Bankacılığı üzerinden giriş için detaylı bilgiye iletişim numaralarından öğrenebilirsiniz.

BANKA ADI MÜŞTERİ HİZMETLERİ
AKBANK 444 25 25
ALBARAKA0 216 666 01 01
ANADOLUBANK0 850 222 55 50
DENİZBANK0 850 222 08 00
FİNANSBANK0 212 318 50 00
ENPARA.COM0 850 222 36 63
GARANTİ0 850 222 03 33
ING BANK0 850 222 06 00
KUVEYT TURK0 850 251 01 23
ODEABANK444 84 44
ŞEKERBANK444 78 78
TEB0 850 200 06 66
TÜRKİYE İŞ BANKASI0 850 724 07 24
YAPI KREDİ0 850 222 04 44
ZİRAAT BANKASI0 850 220 00 00





MOBİL İMZA : Cep telefonu ve GSM SIM kart kullanılarak 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili yasal mevzuata uygun olarak ıslak imza niteliğinde güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasına imkan sağlayan uygulamadır.
e-Devlet Kapısında mobil imza kullanımı için e-Devlet Kapısı’nca herhangi bir ücret talep edilmezken, GSM operatörleri tarafından bir ücretlendirme mevcuttur. Mobil İmza ücretlendirmesi hakkında Turkcell, Avea ya da Vodafone'dan bilgi edinebilirsiniz.



E-Devlet şifresi yalnızca e-sevk veya sülüs için değil, yaşamınızda birçok yer alan bilgilere ulaşmanızı sağlar.

Askerlik Sevk Sülüs Belgesi E-Devletten nasıl alınır?

Askerlik sevk sülüs belgesi e devletten almak için öncelikle yukarıda da anlatıldığı üzere e-Devlet şifremizi PTT’den almamız gereklidir. Daha sonra aşağıdaki linke tıklıyoruz ve karşımıza resimde belirtildiği şekilde bir sayfa çıkacaktır.





Ekranın sol tarafının üst kısmında bulunan "e-Hizmetler" butonuna tıklıyoruz ve müteakiben aşağıdaki ekran karşımıza gelecektir.



Karşımıza gelen ekranın sol tarafında bulunan kısa yollardan "M" harfine basarak veya sayfanın aşağısına doğru inerek Milli Savunma Bakanlığı bölümüne geliyoruz.

4 senelik üniversite yani lisans mezunları "Yedek Subay ASAL Sevk Başvurusu" bölümünden, diğerleri "Er ASAL Sevk Başvurusu" kısmına tıklayarak işlemlerine devam edebilirler.

Karşımıza çıkan ekranda T.C. kimlik numaramızı ve şifremizi giriyoruz.




Eğer ki e-mail doğrulaması veya cep telefonu doğrulaması yapmadıysanız işlemlerinize devam edemezsiniz diye uyarı alacaksınız.


Buradan anlaşıldığı üzere sülüs sevk belgesi almak için bir adet e-mail ve bir adet cep telefonu numarası gereklidir.

E-posta (e-mail) doğrulaması ve cep telefonu doğrulamasını yaptıktan sonra geriye sülüs sevk belgesi almak için birkaç adım kalmış oluyor.

Resimde de görüldüğü üzere birkaç soruya cevap vermemiz gerekiyor.


Bu cevapları EVET yazarak geçtikten sonra, şu anda doğuda görev yapan kardeşimizin olup olmadığını ve şehit, gazi yakınımızın olup olmadığını soracaktır.



Bunlara da durumumuza göre cevap VAR veya YOK diye cevap veriyoruz.

Önemli bir adıma geldik. Karşımıza çıkan sayfanın sağ üstünde bulunan İNDİR butonuna tıklayarak belgeyi bilgisayarımıza indiriyoruz ve çıktımızı alarak askerlik sevk sülüs belgesini almış oluyoruz.

"Sınıflandırma Sonucu Sorgulama" askerliğinizin nereye çıktığını öğrenmek için çıkan sorgulama ekranıdır. Esas olarak "ASAL Sevk Başvurusu" ekranından Sülüs veya Sevk belgenizi alabilirsiniz.



Almış olduğunuz çıktıyla birlikte, birliğinize, doğrudan gidip katılış yapabilirsiniz. Askerlik şubesine gitmenize gerek yoktur. 3-5 gün içerisinde de paranızı PTT 'den kimliğinizle birlikte başvurarak alabilirsiniz.

Askerlik şubesine gitmenize gerek kalmadan almış olduğunuz askerlik sevk sülüs belgesiyle şimdiden hayırlı teskereler.

E-Devlet üzerinden aynı bölümden “Askerlik Durum Belgesi”ni de alabilirsiniz.

Yorumlar