Fark Etmeden Kilo Vermenin 10 Kolay Yolu

10 kilo vermek istiyorum, kilo vermenin püf noktaları, kilo vermek için yapılması gerekenler, kilo vermek için egzersizler, kilo hesaplama, kilo vermek istiyorum, kilo vermenin yolları, diyet listesi gibi terimler bizlerin sürekli olarak araştırdığı ve çözüme ulaşamadığımız konulardır. Çok kolay bir şekilde, bugüne kadar öğrendiklerinizi bir kenara bırakarak aşağıda anlatılan maddeleri birebir uyguladığınız takdirde kilo vereceksiniz.

Çoğu zaman ideal kilomuza ulaşmak için hedefler koyar, her pazartesi diyete başlar ve başarısız sonuçlar alarak umudumuzu kaybederiz. Hatta kimi zaman haftalarca süren diyetler yapar ve buna rağmen hedeflediğimiz kiloya ulaşamayız. Bununla beraber açlığın ve başarısızlığın getirmiş olduğu psikolojik sorunlar yaşarız. İşte kilo vermenin ve hedeflediğiniz kiloya ulaşabilmenin 10 kolay yolu.. Fark etmeden kilo verdiğinizi göreceksiniz.

1 - Kahvaltı çok önemli

Birçoğumuz sabah uyuyacağımız 5 dakika fazla uykuyu kahvaltıya tercih ederiz. Ama geceleri ortalama 7-8 saat aç kaldığımızı düşünürsek ve vücudumuzun beslenmeye en çok ihtiyaç duyduğu sabah saatlerini kahvaltı yapmadan atlatmaya çalışırsak metabolizmamıza yani dolayısıyla kendimize büyük bir kötülük yapmış olacağız. Yapılan çalışmalar ve uzman görüşleri kahvaltı yapmayan ve kahvaltıda yeterli miktarda doğru besinleri tüketmeyen insanların daha hızlı kilo aldıklarını göstermektedir. O halde yapmamız gereken ilk şey kahvaltı öğününü atlamamak olacaktır.

2 - Öğün atlamayın

Gördüğünüz üzere aslında aç kalmadan zayıflamanızı sağlamaya çalışıyoruz. Gün içerisinde 3 ana öğün ve diğerleri ara öğün olacak şekilde beslenmemizi planlamalıyız. Öğün atlayarak kendimizi kandırmamalıyız. Çünkü atladığımız her öğün bize kan şekerinin yükselmesi olarak geri dönecek ve bu da bir sonraki öğünümüzde daha da fazla yememize sebep olacaktır. Böylece gereğinden fazla miktarda enerji almış olacağız ve bu enerjiyi de harekete çevirmediğimizde kilo olarak bize geri döndüğünü fark edeceğiz.

3 - Spor şart

Akşam yemeğini çok kaçırdığınızı fark ettiyseniz bunu telafi edebilmek için hala bir şansınız var. Spor! Bu saatte spor yapmak zor geliyorsa eğer en azından kısa bir yürüyüşe çıkabilirsiniz. Ya da tempolu bir müzik açarak dans edebilirsiniz.

Birçok bilimsel araştırma gösteriyor ki sıkıntı, depresyon, ayrılık acıları, depresyon gibi negatif duygu durumları kişileri daha fazla yemeğe yönlendirmektedir. Özellikle bu gibi durumlarda kalori bakımından yüksek yiyeceklere yönelim daha fazla olmaktadır. İşte tam böyle bir ruh haline girdiğinizde yemeği tercih etmek yerine spora yönelmek stresinizi atmak için en doğru seçim olacaktır.

4 - Su vazgeçilmezimiz olmalı

Her insan günlük ortalama olarak 2-3 litre su tüketmelidir. Hatta suyunuzun içerisine birkaç damla limon damlatırsanız yağ yakımınızı da hızlandırmış olacaksınız.

Acıktığınızı hissettiğiniz ve öğün saatinize de epey vakit olduğunu bildiğiniz durumlarda en büyük kurtarıcınız da su olmalıdır. Böyle bir durumda abur cubura yönelmek yerine suyu tercih etmek en mantıklı adım olacaktır. Böylece suyun tok tutma özelliğinden de yararlanmış olacaksınız.

5 - Posalı Besinleri Tercih Edin

Neredeyse her öğününüzün yanında kullandığınız ekmeği beyaz ekmek yerine tam buğdaylı/çavdar gibi posa yönünden zengin olanlardan tercih etmelisiniz. Bunun yanı sıra öğünlerinizde sebze yemeği ve salata tüketmeye çalışmalısınız. Haftada en az 1-2 kez kuru fasulye, mercimek, nohut gibi kuru baklagil tercih edin. Ve en önemlilerinden biri olan meyveyi gün içerisinde 2-3 porsiyon tüketmeye çalışın.

6 - Tabaklarınızı Küçültün

Posalı Besinleri tercih etmemiz gerektiğini söylemiştik ama bunun yanında makarna pilav börek gibi karbonhidrat ağırlıklı yiyecekleri tüketirken de miktarını çok iyi ayarlamalısınız. Bunun en kolay yollarından biri de tabağınızı küçülterek önce gözünüzü doyurmak olmalıdır. Büyük bir tabak kullanarak küçük porsiyon yediğinizi düşünmektense küçük tabaklar kullanarak daha büyük porsiyon yediğinizi düşünmek midenizi ve gözünüzü yanıltarak daha az yemenize sebep olacaktır.

7 - Yavaş yemek ve çok çiğnemek önemli

Çoğunlukla öğünlerimizi televizyon karşısında yemeyi tercih ederiz ve ne kadar yediğimizin farkında bile olmayız. Hiçbir öğünümüzü televizyon karşısında yememeli ve besinleri küçük parçalara ayırana kadar çiğnemeliyiz. Tokluk hissi yemek yendikten yaklaşık 20 dakika sonra hissedilmeye başlandığı için yemek seremonisini uzun tutmalıyız. Aperatif ayaküstü atıştırılan yiyecekler hızlı yendiği için doygunluk hissi vermeyecektir. Ve daha fazla yeme ihtiyacı hissettirecektir.

8 - Yağı mümkün olduğunca az kullanmalı

Yemeklerin lezzetli olmasını sağlayan en önemli hususlardan birisi kullanılan yağdır. Fakat yağ miktarını ayarlamak çok önemlidir. 4-5 kişilik bir yemek hazırlarken kullanılan yağ 3-4 yemek kaşığını geçmemelidir. Kullanılan yağın da zeytinyağı ve diğer bitkisel yağlardan seçilmesi çok önemlidir. Hayvansal kökenli doymuş yağlar ya da tereyağı, iç yağı kullanmamaya dikkat edilmelidir. Bu besinler kilo almanın yanı sıra kandaki kolesterol düzeyini ve buna bağlı olarak da yüksek tansiyon riskini arttırabilir.

9 - Tatlı out, meyve in

Canınız çikolatalı ya da şerbetli tatlılar istediğinizde tatlı krizlerinizin önüne geçmek için en uygun yol meyve tüketmektir. Misafirlerinize de bol şekerli, şerbetli tatlılar ikram etmek yerine güzel sunumlu meyve tabakları hazırlayabilirsiniz. Hem daha az kalorili beslenmiş olacaksınız hem de daha sağlıklı ve hafif olacaksınız.


10 - Soğuk kahve tercihiniz olmalı

Bol şekerli, yağlı sütler ile hazırlanmış kremalı kahveler çok masum görünmelerine rağmen tam bir kalori deposudurlar. Kalorisi yüksek kola, gazoz gibi asitli içecekler de kilo almanızı hızlandırıcı özelliktedirler. Gün içerisinde çok fazla tükettiğiniz çay da fazla şekerle tüketildiği zaman bol kalori ile vücudunuza geri dönüş yapmaktadır. Bunun yerine başta su olmak üzere, ev yapımı limonata, buzlu yeşil çay veya ev yapımı soğuk kahve tüketebilirsiniz.

Yorumlar